De Bogway handspinner

 

let op: doordat alle Bogways gemaakt zijn van gerecycled hout is de uiteindelijke vorm afhankelijk van het beschikbare materiaal. Momenteel is uitsluitend het rechtse  model leverbaar.


Vanaf 2006....... De Bogway handspinner is ontwikkeld door Low Lands Legacy en wordt in eigen beheer geproduceerd. In 2006 introduceerden wij de Bogway handspinner (twee van onze eerdere schapen heetten Bogle en Waylon) op fairs, beurzen en op eBay USA. Nog steeds ontvangen we enthousiaste reacties. Met name de gebruiksvriendelijkheid, en het feit dat je binnen enkele minuten geheel op eigen kracht je eerste leuke draad produceert en het prijs worden erg gewaardeerd. Ze worden gekocht om mee te nemen op vakantie (neemt gemakkelijk mee, in tegenstelling tot de meeste spinnewielen), het is leuk om cadeau te geven (uniek en niet duur), men heeft er gewoon een voor de ‘fun’ of men voegt ook dit spintuig toe aan de verzameling!

Still going strong ....... Nog steeds blijkt op elke beurs, markt of evenement, in binnen- en buitenland de Bogway een succes. In juli 2013 werd op het Fibre East weekend Engeland de laatste van ruim honderd Bogways  (het demonstratiemodel!) op zondag om 14.30 uur verkocht! 

Veel gemakkelijker ....... Bij een spintol hangt er per definitie altijd gewicht aan de draad en heb je veel ruimte nodig. Bij de Bogway niet en je kunt hem op/in de meest kleine ruimtes gebruiken, bv in de auto. Daarom wordt het spinnen met de Bogway als veel gemakkelijker ervaren als met de spintol.  

'Navolging' ....... In de loop der jaren hebben we gemerkt dat het concept van de Bogway in binnen- en buitenland 'navolging' krijgt. In Nederland verschenen er een paar, uiteraard onder een andere naam, uit Amerika kwam er een uit en recentelijk kwam ook Majacraft er met een op de markt. We zien het maar als een compliment!

 

YouTube demonstratie-filmpje

(met dank aan (Cécile Sarneel, 'Spinner of Yarns'):

Zowel uit Nederland en andere Europese landen en Amerika horen we van vakleerkrachten dat veel schoolkinderen het leuker en veel gemakkelijker vinden dan het werken met een spintol.

De prijs is €17,50 (inclusief verzendkosten binnen Nederland). 

De handspinner komt met een duidelijke gebruiksaanwijzing en wat gekleurde wol om mee te beginnen.


 


.

naar overzicht 'spinnen' / overview 'spinning'

naar startpagina / home

 

 

 

 

 

Onze website maakt gebruik van cookies. Deze helpen ons onze dienstverlening te verbeteren. Door het bezoeken van de overige pagina's geeft u aan hiermee akkoord te zijn. OK