De meest veelzijdige kaardmolen!

(en volgens ons ook gewoon de béste!) 

oordeel zelf! 


˃  Handgemaakt van duurzaam verbouwd essenhout ˃  Superlicht en fluisterstil draaiend 
˃  48, 72 en 120(!) ppi ˃  Onderdelen gemakkelijk toegankelijk voor onderhoud
˃  Inklapbaar handvat ˃  Verstelbare en uitwisselbare grote rollen!!
˃  Gemakkelijk schoon te maken  ˃  Twee jaar garantie en levenslange support!
Levertijd (altijd af Engeland): 2 à 3 weken ˃  Gratis 1 uur uitgebreide instructie bij afhalen!  

 Wil je hem ophalen en gebruik maken van de uitgebreide gratis instructie (verschillende manieren van kaarden en onderhoud), vergeet dat dan niet te vermelden op het bestelformulier        én neem dan je eigen wol mee!  Let op: de prijs bij ophalen blijft hetzelfde. De transportkosten UK-Ned bedragen (€20) naar elk adres in Nederland. Dus ook als de kaardmolen naar hier wordt gestuurd zijn er transportkosten gemaakt.

 

Classic Carder  is een klein Engels bedrijf gevestigd in Shropshire. Paul Brittain (zo heet hij écht), zijn vrouw en 2 medewerkers maken vijf types kaardmolens. De superlicht lopende kaardmolens worden stuk voor stuk met de hand gemaakt van duurzaam verbouwd hout.

Uniek concept.  De combinatie van een afneembare aandrukborstel (optie) aan de achterzijde (gemakkelijk en met volledig zicht op de grote rol werken), een verstelbare en verwisselbare(!) trommel, drie soorten beslag en een inklapbaar handvat maken ze al bijzonder. En dat er vrijwel geen wol op de kleine rol blijft zitten is wel héél erg prettig, maar dat je ook gewoon een andere grote rol kunt monteren als je ander beslag wilt gebruiken (je hoeft dus geen compleet nieuwe kaardmolen aan te schaffen) maakt het een uniek concept. En de prijzen? Nou, vergelijk ze zelf eens met andere kaardmolens qua afmetingen, mogelijkheden en natuurlijk de prijzen.

Levering.  Alle modellen zijn bij ons te bezichtigen en uit te proberen. Je ontvangt na bestelling van ons een gespecificeerde factuur. Je ontvangt van Classic Carder bericht en trackingnummer wanneer je kaardmolen, rechtstreeks vanuit Engeland, wordt verstuurd (normaliter binnen +/- 3 weken). 

Gemakkelijk en vertrouwd.  Kopen bij Low Lands Legacy betekent dat alles mbt garantie, service, vragen, klachten, onderdelen, etc. uitsluitend via ons loopt. Wij zullen je nooit terugverwijzen naar Classic Carder Engeland en indien nodig nemen wíj contact met Classic Carder. Dus vanaf de bestelling heb je alleen nog maar met ons als dealer te maken. En dat is wel zo gemakkelijk en vertrouwd.

Prijzen inclusief BTW en transportkosten. De transportkosten UK - Nederland (en naar alle andere Europese landen) bedragen €20,00Dit geldt voor alle kaardmolens en de Wool Picker. Alle prijzen zijn INCLUSIEF BTW en transportkosten

 

  1. Alle modellen zijn los, vrij staand, midden op een tafel te gebruiken. Dus zónder dat ze met klemmen vast hoeven worden gezet! De tafelklemmen worden wél standaard meegeleverd, maar zijn niet nodig om de Classic Carder te gebruiken.
  2. Ook voor alle modellen geldt dat ze nu allemaal met 'long pin' (1,5cm) beslag worden geleverd.
  3.  Beslagkleur: alle kaardmolens worden geleverd met 'pale blue' (grijs/blauw) beslag zoals hieronder op de 'Compact' is te zien.

  

 

 Compact HS  Standard HS/LP       Wide HS   Jumbo
 Jumbo Wide
       de kleinste!   MEEST verkocht!  ideaal voor mengen    I-a-n-g-e  batts!!  Productie gigant!
         €433         €483          €623         €528         €680
werkbreedte 15cm 20cm

30cm

20cm 30cm
uitvoering Essen, 48 of 72 ppi Essen, 48 of 72ppi Essen, 72 ppi Essen, 48 of 72 ppi Essen, 72 ppi
batt gram 50+  80+ 100+ 100+  125+ 
   €     €     €     €   
120ppi (ipv 48 of 72) 15 120ppi (ipv 48 of 72) 20 120 ppi (ipv 72) 30 120 ppi (ipv 48 of 72) 43 120 ppi (ipv 72) 45
beslag altijd met 'Long pin'   altijd met long pin
  altijd met long pin altijd met long pin altijd met long pin
schoonmaakborstel    schoonmaakborstel  8 schoonmaakborstel    schoonmaakborstel   schoonmaakborstel 8
uitwisselbare losse rol 48/72 ppi 118 losse rol 48 of 72 ppi 150 losse rol 72 ppi 165 losse rol 48 of 72 ppi 152 losse rol 72 ppi 186
los verkrijgbare losse rol 120 ppi 141 losse rol 120 ppi 180 losse rol 120 ppi 195 losse rol 120 ppi 180 losse rol 120 ppi 230
rollen:               
 

 

De Classic Carder Wool Picker

De wool picker is een 'voorbereider' voor de kaardmolen. Wol die zich niet gemakkelijk laat kaarden, of die te stug is, al wat vervilt is of om andere redenen niet te kaarden en/of te spinnen is wordt door de picker 'geopend' en zo weer gemakkelijk verder verwerkbaar gemaakt.

Ongeveer 700 gehard stalen en vlijmscherpe pinnen, verdeeld over de basis en de zwaai-arm (swing), transporteren de wol van voren naar achteren waar het als zeer 'fluffy' materiaal de picker verlaat. 

De Wool Picker is vervaardigd van essenhout en de grote, gesloten en uiterst solide industriële kogellagers staan garant voor een probleemloos en soepel lopende zwaai-arm. Hij wordt geleverd inclusief beveiliging, tafelklemmen, houten aandrukplank, leren handschoenen en schort. Levertijd: +/- 3 weken.

LET OP!! I.v.m. de uiterst scherpe pinnen buiten het bereik van kinderen, katten, honden, cavia's en andere huisdieren houden! En uit eigen ervaring kan ik je verzekeren dat de leren schort en zéker de leren handschoenen beter wél gebruikt kunnen worden!

 

 €875

 

 Classic Carder heeft een eigen videokanaal op YouTube met diverse (kaard)instructievideo's


 

 Classic Carder accessoires

    

 

     Een afhaalpen en een set tafelklemmen

     worden standaard meegeleverd

     evenals  uitgebreide instructies.

     Ook de 24 maanden garantie is inbegrepen.

     Uiteraard helpen we je ook ná die tijd.

 

 

     Losse (uitwisselbare) grote trommels

     vanaf €125,00

 

 

     Afneembare aandrukborstel voor

     Compact, Standard en Jumbo: €40,00

      Strikt noodzakelijk? Nee.  Bij verwerking fijne vezels sterk aan te raden. Erg handig? Altijd!   

 

 

     Afneembare aandrukborstel voor

     Wide en Jumbo Wide: €45,00

      Strikt noodzakelijk? Nee.  Bij verwerking fijne vezels sterk aan te raden. Erg handig? Altijd! 

 

 

      Schoonmaakborstel: €8,00

 

 

 

 

     Originele stekelvarken pen

     voor schoonmaken beslag: €5,00

 

 

 

 

Stevige Classic Carder draagtas: €8,00

 

 

 

 

 

 Classic Carder schort: Niet meer beschikbaar

 

 

 

 

 


 

naar 'Classic Carder' website

 naar begin van deze pagina 

 

 

Onze website maakt gebruik van cookies. Deze helpen ons onze dienstverlening te verbeteren. Door het bezoeken van de overige pagina's geeft u aan hiermee akkoord te zijn. OK