Wij zijn ..... 

 ... Hans van Ee & Gerrie de Gans. Gerrie kan je heel veel over wol vertellen en is een zeer ervaren spinster. Hans is de techneut en er zijn maar weinig soorten spinnewielen die hij niet binnenstebuiten heeft gekeerd. ‘Low Lands Legacy’ (Erfenis van de Lage Landen) in Nieuwe Pekela, in zuid-oost Groningen, is ons KvK geregistreerd bedrijfje.

We zijn gestart in 2002 met het reviseren van gebruikte Nederlandse en buitenlandse spinnewielen. Daar kwamen al gauw (tafel)weefgetouwen, kaardmolens en aanverwante handvaardigheidsproducten bij. Tegenwoordig zijn het vooral nieuwe Poolse Kromski spinnewielen en de Engelse Classic Carder kaardmolens. Beiden merken combineren een hoge kwaliteit, uitstekende, zelfs unieke eigenschappen met uiterst betaalbare prijzen.

In 2007 zijn we Louët dealer geworden en dus ook nieuwe producten gaan verkopen. In mei 2012 zijn we  dealer geworden voor Nederland en België van de KROMSKI spinnewielen (Polen). In juli 2013 kwam het Engelse CLASSIC CARDER bij. Zij vervaardigen handgemaakte kaardmolens met unieke eigenschappen. Ook hier zijn we nu exclusief dealer van voor Nederland en België. In januari 2014 zijn we exclusief dealer geworden van The Real Shetland Company, dat evenals Jamieson & Smith een onderdeel vormt van Curtis Wool. Curtis Wool is het grootste wolverwerkend bedrijf in Engeland.

 

En zó werken wij

Wij zijn gespecialiseerd in nieuwe 'Kromski' spinnewielen, 'Classic Carder' kaardmolens. Je kunt bij ons alle spinnewielen en kaardmolens zien en uitgebreid uitproberen. En uiteraard volkomen vrijblijvend. Ga je uiteindelijk met 'niets' de deur uit, dan weet je op z'n minst wie we zijn, hoe we werken en wat we in huis hebben. En die ervaring neem je wél mee naar huis. We ontvangen je als het even kan altijd met z’n tweeën.  Gerrie kan je dan alles vertellen over de techniek van het spinnen, de wol en aanverwante zaken. Hans kent elk wiel dat je uitprobeert van binnen en van buiten en hij kan je, vanuit zijn eerdere werkervaringen, ook gericht adviseren t.a.v. ergonomische aspecten zoals aanpassingen bij eventuele lichamelijke ongemakken en/of beperkingen. We geven (binnen 7 dagen) gewoon je geld terug wanneer je toch niet tevreden bent met je aankoop, nieuw of gereviseerd.

 

Een gebruikt spinnewiel kopen?

Het kopen van gebruikte spinnewielen is populair. Op rommelmarkten, in kringloopwinkels en natuurlijk niet te vergeten op 'Marktplaats' en andere sites worden ze vaak én veel aangeboden. Ook wij kwamen vaak op deze manier aan onze spullen. Onze ervaring is echter dat ze maar zéér zelden compleet, soepel werkend, gemakkelijk afstelbaar en toonbaar zijn. Nu is een snaar of trapleertje gemakkelijk zelf te vervangen, maar een wiel richten, een vervelende piep of veel lawaai verhelpen, een loszittende wiel-as repareren of een specifiek onderdeel vervangen is wat anders.

2e Hands kopen is veelal wél weten wat je betaalt, maar niét weten wat je precies krijgt. Daar kom je vaak pas later, thuis achter. Ervaren spinsters / spinners weten waar ze op moeten letten en beschikken meestal al over één of en meerdere goed werkende spinnewielen. Maar juist de nieuwe, beginnende spinners weten meestal niet precies wat voor spinnewiel geschikt voor hen is en komen vaak voor vervelende verrassingen te staan. En ook dan blijkt 'goedkoop' vaak 'duurkoop' te zijn.

En daarom willen wíj een plek zijn waar iedereen terecht kan voor een deskundig, professioneel en eerlijk advies en voor een product van uitstekende kwaliteit voor een reële prijs! Nieuw of gereviseerd. En als je overweegt om je oude Louët spinnewiel en/of kaardmolen te verkopen, neem dan contact met ons op. Wij kopen ook in en eventueel kun je ook inruilen. Echter ...... het moet voor ons ook wel weer goed verkoopbaar zijn. Daarom kunnen we niet alles innemen dat ons wordt aangeboden. Maar we kijken er altijd wel serieus naar en vertellen je dan eerlijk wat het voor ons waard is! En zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is. 

 

Kopen met garantie! 

 1. Garantie    Spinnewielen: Omdat we absoluut overtuigd zijn van de kwaliteit van onze spinnewielen geven wij je met een gerust hart twee jaar (24 maanden) garantie op alle nieuwe spinnewielen en kaardmolens. 

Let op! Garantie op basis van ‘normaal’ gebruik en betreffende het technisch gedeelte. Beschadigingen, krassen, breuk etc. veroorzaakt door vervoer, ondeskundig gebruik c.q. ondeskundige behandeling (zoals pogingen iets zelf te repareren) of veroorzaakt door spelende kinderen / huisdieren e.d. en gebruiksslijtage/beschadigingen vallen uiteraard NIET onder de garantie! De garantie is NIET overdraagbaar. Dus bij verandering van eigenaar vervalt de garantie.

2. 100% Tevredenheidsgarantie     In het geval dat je niet 100% tevreden bent over je aankoop, dan kun je het binnen 7 dagen (vanaf de aankoopdatum) terugbrengen. Zonder gezeur krijg je je geld dan gewoon terug! Waarom? Omdat wij vinden dat het leven al duur genoeg is en je zo min mogelijk risico's moet lopen. Daarom!

 

Kwaliteit, service en klantgerichtheid  

Voor alle duidelijkheid; wij verkopen graag en het liefst veel. Maar we zien toch écht liever een klant met niets vertrekken dan met een aankoop waar we zelf niet achter staan. Onze werkwijze kost veel tijd en energie (en koffie en thee!). Maar daar kiezen we bewust voor. Zo investeren we in ons bedrijf en hebben we naam weten te verwerven als vertrouwd én betrouwbaar adres waar je terecht kunt voor hoogwaardige producten en een eerlijk advies. En dat willen we graag zo houden!   En als je langs wilt komen ben je van harte welkom! Maar bel of mail dan wel even van te voren.

 


 

 

Onze website maakt gebruik van cookies. Deze helpen ons onze dienstverlening te verbeteren. Door het bezoeken van de overige pagina's geeft u aan hiermee akkoord te zijn. OK