Wolsztyn, Polen / Poland

 

Video Kromski 

(weliswaar met Pools commentaar, maar de moeite waard!)

(with Polish voice over, but worth watching!)

 

    

Kromski spinnewielen: uitstekende spineigenschappen, prachtig afgewerkt, modern stijlvol ontwerp, zeer compleet en betaalbaar!  We zijn er dan ook trots op dat Low Lands Legacy het Kromski dealerschap heeft verkregen voor Nederland en België! 

Voor uitgebreide informatie- en instructievideo's verwijzen we je graag naar de website van onze Amerikaanse collega 'Kromski N.A'.

 


Kromski spinning wheels: great spinners, beautiful made, modern stylish design, very complete and affordable! Low Lands Legacy takes pride in being chosen as Kromski dealer for Holland and Belgium! For 'all English' information and instruction videos please visit our USA colleague 'Kromski N.A.'

 


 

De modellen

De blank gelakte en mahonie gebeitste modellen Fantasia, Minstrel, Sonata, Polonaise en Symphony kunnen we meestal uit voorraad leveren. De overige modellen (Interlude en Prelude) leveren we wel, maar die moeten worden besteld. De levertijd is ongeveer 2à3 weken. Hieronder een korte karakterisering van de wielen waar wij voor hebben gekozen. 

Prelude: Klein, maar fijn! Klassiek model met 'moderne' spinkwaliteiten.

Fantasia: Uitzonderlijk soepel trappend wiel met uitstekende spineigenschappen.

Minstrel: Superstabiel, robuust maar toch slank 'upright' spinnewielwiel. Mooi gedetailleerd.

Sonata: 'Full size' maar toch inklapbaar. Veel ruimte tussen de trappers. Met gratis tas.

Polonaise: Origineel Scandinavisch model: Zoeft en spint fluisterstil. Is net zo goed als dat ze mooi is!

Symphony: Dubbeltraps 'Saxony stijl' wiel. Een beauty!

 

Goed om te weten

Bijzondere bijkomstigheid: De Minstrel, Polonaise en Symphony kunnen zowel dubbel aangedreven (double drive) als enkel aangedreven (single drive) met Scotch tension (remming) worden gebruikt. Je probeert gewoon beide systemen en kiest dan wat je het prettigst vindt. En je kunt altijd weer wisselen. Mooi toch?!

'Direct drive'. De dubbeltraps uitgevoerde modellen zijn 'direct drive' en zijn dus uitgevoerd met twee trapstokken. D.w.z. dat beide trappers d.m.v. elk een eigen trapstok direct verbonden zijn met de wiel-as. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld alle door Louët vervaardigde 'dubbeltraps' spinnewielen. Hierbij zijn de trappers onderling d.m.v. een 'wip' systeem met elkaar verbonden en is slechts één trapper door één trapstok met het wiel verbonden. De Kromski wielen lopen dan ook mede hierdoor lichter dan de Louët wielen.

 

Levering

Standaard levering en montage: De Sonata wordt vrijwel geheel gemonteerd geleverd. De Fantasia, Minstrel, Polonaise, Symphony en Prelude worden gedemonteerd geleverd, waarbij de (meeste) onderdelen apart zijn verpakt. Met een beetje handigheid en met behulp van de (Engels-talige) beschrijving is de montage van de Fantasia goed te doen. De montage van de Prelude, Minstrel, Polonaise en Symphony kosten wat meer tijd en handigheid.

Liever een 'Spinklaar' spinnewiel?  Dat kan ook. Dan wordt je spinnewiel hier bij ons: uitgepakt - alle onderdelen gecontroleerd - gemonteerd - alle draai en scharnierpunten gesmeerd - getest - afgesteld. De kosten? Dit doen we gratis voor je. Maar dan moet je hem wel komen ophalen. I.v.m. het risico op transportbeschadiging verzenden we geen volledig gemonteerde Kromski spinnewielen. 

Verzendkosten binnen Nederland €8,00

 

Garantie

  • Alle Kromski spinnewielen leveren wij met 24 maanden garantie op de werking en constructie bij 'normaal' gebruik. Beschadigingen, breuken en defecten die veroorzaakt zijn door ondeskundig gebruik, foutieve montage door koper of dat bv een spelend kind er tegen aan is gelopen of dat de kat hem als krabpaal heeft gebruikt, vallen uiteraard niet onder de garantie.
  • De garantie vervalt wanneer de eigenaar eerst zelf een defect of probleem heeft (geprobeerd) op te lossen en wanneer dat niet gelukt is, een aanspraak wil maken op de garantie. Voor ons is dan niet meer traceerbaar hoe en wanneer het probleem is ontstaan.
  • De garantie geldt alleen voor de 1e eigenaar / eigenaresse en is daarmee dus NIET overdraagbaar.

 

 

Kijk voor uitgebreide specificaties van de spinnewielen hieronder

of klik HIER voor de Kromski onderdelen en accessoires

 


 

Prelude

De Prelude is een klein modern 'single drive' wiel met een traditioneel Saxony uiterlijk en is door het formaat en gering gewicht gemakkelijk mee te nemen. Hierdoor is het ook uitstekend geschikt voor het demonstreren bij 'oude ambachten'. Met een even groot wiel als de Minstrel (46cm) zou het het kleine zusje van de dubbeltraps Symphony genoemd kunnen worden. De Prelude gebruikt dezelfde spoelen als alle andere modellen. Gemaakt van Europese Els en Berk. Verkrijgbaar in 'onbehandeld', blank gelakt, walnoot of mahonie gebeitst.

 

 

 

          €339                         €399                           €419                       €419

 

Enkeltraps - Single drive - Scotch tension. Ratio's: 6 - 10,5 en 13:11 en 8:1. Andere spilschijven beschikbaar (optie). Spoelcapaciteit +/- 120 gram. Wieldiameter 46cm. - Spingathoogte 46cm. - Spingat 10mm. - Elastische snaar - Gewicht 4,1 kg. - Twijnrek - Draadhaakje - Flesje olie 


 

Fantasia 

De Fantasia is in elk opzicht een degelijk, modern spinnewiel. Maar het concept en design is overduidelijk Kromski! Vernieuwend is ook het ontwerp voor een 'single drive' vlucht. Er zijn verschillende spilschijven (whorls) verkrijgbaar voor verschillende snelheden. Zowel de vlucht als het wiel zijn voorzien van gesloten kogellagers. Het hout dat wordt gebruikt voor de Fantasia is Europese Els. Er zijn drie uitvoeringen: onbehandeld, blank gelakt met een donker accent op het wiel en donker (walnoot) gebeitst met een licht accent op het wiel.

 

                 €339                                    €439                                    €439 

 

 

Dubbeltraps - Single drive - Scotch tension met uitwisselbare spilschijven. Ratio's: 5:1 en 8:1. Gemakkelijk verwisselbare extra spilschijven (optie) 10:1, 14:1 en 18:1, 20:1.  Ook het wisselen van de spoelen gaat gemakkelijk door de magneetverbinding waarbij de snaar blijft op z'n plaats blijft.

Spingathoogte 71,5cm. - Spingatopening 10mm.Vluchtschuifjes - 3 Spoelen (die op elk Kromski wiel passen) - Spoelcapaciteit ca. 120gr. - Diameter wiel 45cm.

Twijnrek - Draadhaakje - Flesje olie - Kogellagerverbindingen wiel en vlucht - Hout: Europese Els en Berk - Wiel: MDF/fineer - Gewicht 5,5 kg.  

 

 

Fantasia    Montage 1 (Ass.1)    Montage 2 (Ass.2)     Spoel verwisselen (Changing bobbin)

 

 


 

Minstrel

Het 'upright' Minstrel spinnewiel staat als een huis! Het heeft sterke lijnen en een brede basis om plaats te bieden aan het grote wiel en beide trappers. Het is een dubbel aangedreven wiel, maar heeft standaard ook een 'Scotch tension' set-up. Je kunt dus kiezen: enkel aangedreven met Scotch tension óf dubbel aangedreven! Een draadhaakje en een extra spilschijf (whorl) zijn gemakkelijk bereikbaar aan de voorkant gemonteerd. De Minstrel is gemaakt van Europese Els en Berk. De Minstrel is leverbaar in 4 uitvoeringen: Onbehandeld, blank gelakt en mahonie of walnoot gebeitst.

            €459                         €529                        €559                          €559

 

Dubbeltraps - Double drive óf Single drive met Scotch tension. Ratio's: 6.5:1, 8.5:1, 12:1 en 16:1 - Twee spilschijven worden standaard meegeleverd.

Wieldiameter 46cm. - Spingathoogte: 84cm. - Spingatopening: 10mm. - 3 spoelen (passen op alle Kromski wielen!) - Spoelcapaciteit ca. 120gr.

Twijnrek - Draadhaakje - Flesje olie - Het wiel is voorzien van kogellagerverbindingen voor de wielas en een leren lager voor het spingat - Gew.: 5,9 kg.

 

   Minstrel        Montage / Assembly

 

 


 

 Sonata

een uniek 'Full size' inklapbaar spinnewiel inclusief tas

De Sonata is de ideale combinatie tussen de eigenschappen van een full-size spinnewiel en een inklapbaar reisspinnewiel. Met de Sonata heb je beide! Verkrijgbaar in 'onbehandeld', blank gelakt en mahonie of walnoot gebeitst. Hierdoor is hij uitermate geschikt om mee te nemen op reis, naar bijeenkomsten en/of naar demonstraties of om op te bergen.  De Kromski's hebben veel aandacht geschonken aan de Sonata. Hij is gemakkelijk in en uit te klappen, klein in de tas en solide in gebruik. De spingatopening is instelbaar op jouw hoogte en hij heeft veel voetruimte. Naast de meegeleverde vlucht zijn ook nog een Jumbo vlucht en een snelspoelvlucht verkrijgbaar.

De Jumbo Kit (vlucht + spoel): spingatopening: 18mm. Ratio's: 5:1, 7,5:1 en 10:1. De snelspoelvlucht wordt gebruikt met de standaard spoelen. Ratio's: 12:1, 16:1 en 18:1. De draagtas is speciaal ontworpen voor de Sonata. Deze krijg je er gratis bij! Al met al; een bijzonder spinnewiel en een genot om te gebruiken.

Uitvoeringen: onbehandeld - blank gelakt - mahonie of walnoot gebeitst.

 

  

             €489                          €549                         €569                       €569

 

 

Dubbeltraps - Single drive - Scotch tension. Ratio's: 6.7:1, 12.5:1 en 14:1. Het wisselen van de spoelen gaat gemakkelijk door de magneetver-binding waarbij de snaar op z'n plaats blijft.

Wieldiameter 48,5cm. Afmetingen ingeklapt: 56 x 48,5cm. Spingathoogte: 76cm, maar kan tot 81cm. worden verhoogd. Spingatopening: 10mm.    3 spoelen (passen op alle Kromski wielen!). Spoelcapaciteit ca. 120gr.

Twijnrek - Draadhaakje - Flesje olie. Het wiel is voorzien van kogellagerverbindingen. De spuitgegoten vluchtlagers zijn speciaal door Kromski ontworpen voor een perfecte werking. Gew.: 5,5 kg.

 

  

Sonata       Vluchten / Flyers

 

 


 

Symphony

met totaal 3 spoelen en geremde Lazy Kate


Het grote wiel met 12 spaken en een diameter van 61cm is draait geruisloos in de koperen buslagers. Dit in combinatie met de constructie van de  pedalen laat je moeiteloos en comfortabel langere tijd achter elkaar spinnen. Ook de Symphony wordt, eveals de Polonaise,  veel gebruikt door 're-enectors' (mensen die zich, veelal in verenigingverband, bezighouden met kleding, voorwerpen en andere zaken uit een bepaalde historische periode). De Symphony is gemaakt van Europese els en berk.

  

         €569                            €639                              €669                        €669

 

Dubbeltraps - Double drive óf Single drive met Scotch tension. Ratio's: 7,5:1, 10:1, 16:1 en 20:1. Twee spilschijven worden standaard meegeleverd.

Wieldiameter 61cm. Spingathoogte: 63,5cm. Spingatopening: 10mm. 3 spoelen (passen op alle Kromski wielen!). Spoelcapaciteit ca. 120gr.

Twijnrek - Draadhaakje - Flesje olie. Het wielas draait in koperen buslagers. De vlucht draait in leren lagers. Gewicht: 6,8 kg.

 

 

  Symphony        Montage/Assembly 

  

   

Polonaise

met totaal 3 spoelen en geremde Lazy Kate

De Polonaise heeft de 'looks' van wielen uit de Baltische regio van Polen en Scandinavië. Volgens een historicus op het gebied van spinnewielen komt de wijze waarop de Polonaise is ontworpen en gecontrueerd zelfs het dichtst bij 'historisch correct' van wat hij ooit heeft gezien. In Amerika wordt de Polonaise dan ook veel gebruikt door 're-enectors' (mensen die zich, veelal in verenigingverband,  bezighouden met kleding, voorwerpen en andere zaken uit een bepaalde historische periode). Maar behalve dat is het gewoon ook een fantastisch werkend modern spinnewiel. En absoluut uniek is dat de wielhoek en -positie exact is af te stellen door 4 onafhankelijke stelpunten. Gebruikte houtsoorten: Europese Els en Berk.

Uitvoeringen: onbehandeld, blank gelakt en mahonie of walnoot gebeitst.

 

 

              €639                         €699                        €729                       €729

 

Enkeltraps - Double drive óf Single drive met Scotch tension. Ratio's: 8:1, 12:1, 16:1 en 20:1. Twee spilschijven worden standaard meegeleverd.

Wieldiameter 61cm. Spingathoogte: 63,5cm. Spingatopening: 10mm. 3 spoelen (passen op alle Kromski wielen!). Spoelcapaciteit ca. 120gr.

Twijnrek - Draadhaakje - Flesje olie. Het wiel is voorzien van 'pin - socket' verbindingen voor de wielas en een leren lager voor het spingat. Gew.: 7,5 kg.

 

  


Polonaise       Montage/ Instructions 

naar boven / up           startpagina / home 

onderdelen en accessoires  /  parts accessories

 

  

Onze website maakt gebruik van cookies. Deze helpen ons onze dienstverlening te verbeteren. Door het bezoeken van de overige pagina's geeft u aan hiermee akkoord te zijn. OK